Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 19:15

Οι Δήμοι της Ηπείρου είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης

Σε τραγική κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου Πρέβεζας, αλλά και όλων των Δήμων της χώρας, καθώς η Πολιτεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι της Ηπείρου εκμπέμπουν... SOS και στο πλαίσιο αυτό, χθες ήταν προγραμματισμένη κινητοποίηση με κλειστά τα Δημαρχεία της Περιφέρειας, ωστόσο οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν τελικά οι υπηρεσίες τους.

Σε δηλώσεις του στο www.atpreveza.gr, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαϊλης έκανε λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης: «Θέλω να πω στο πανελλήνιο ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας περνούν μία δύσκολη περίοδο. Οι μέρες που περνάμε σαν Δήμος Πρέβεζας είναι πολύ δύσκολες. Και το πρόβλημα έχει να κάνει με το θέμα των στοιχειωδών λειτουργιών των υπηρεσιών του Δήμου.

Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας. Σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε, η Πολιτεία είναι απούσα. Και πρέπει να τονίσω ότι εμείς σαν Δήμοι, είμαστε ο πρώτος φορέας που έρχεται σε επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία, ότι οι Δήμοι δεν αντέχουν άλλο. Αν καταρρεύσουν οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση, θα καταρρεύσουν τα πάντα. Κατανοούμε βέβαια πως η χώρα είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Σήμερα (σ.σ. χθες) η ΠΕΔ Ηπείρου είχε αποφασίσει να κλείσουν όλοι οι Δήμοι. Επανεκτιμήσαμε όμως τη θέση μας, λαμβάνοντας υπ' όψη, ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ότι υπάρχει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αποφασίσαμε λοιπόν να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και μια αντιπροσωπεία να επισκεφτεί τον Υπουργό Οικονομικών, για να παραδώσει τα αιτήματά μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα σκύψει στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Δήμων και θα δώσει λύση. Διαφορετικά οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Δήμων και αυτό θα έχει τρομακτικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή όλων μας. Για το καλό των πολιτών και το καλό της χώρας, θα πρέπει μετά τις εκλογές, να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση, να γίνει μία αξιολόγηση για τις προτεραιότητες των Δήμων. Θέλω να πιστεύω πως η νέα κυβέρνηση θα δώσει λύση».