Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 00:30

Αυτή είναι η αναβάθμιση; - Με ΙΧΕ έφυγε από το Κ.Υ. Καναλακίου νεαρός με ορθοπαιδικό πρόβλημα

Μπορεί, οι υποσχέσεις για νέο Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα και η αλλαγή του οργανογράμματος του ΓΝ Πρέβεζας, να έφερε ένα θετικό «αέρα» στο Νομό, αναφορικά με τις δημόσιες δομές Υγείας, ωστόσο η πραγματικότητα είναι... ζοφερή και δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο δημόσιας υγείας, ενός πολίτη σύγχρονου κράτους.

Το περιστατικό συνέβη τις μεσημεριανές ώρες στο ΚΥ Καναλακίου. Νεαρός, λόγω πτώσης αντιμετώπισε ορθοπαιδικό πρόβλημα και απαιτήθηκε η μεταφορά του από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο. Πώς όμως; Ασθενοφόρο δεν υπήρχε (έχουμε αναφερθεί στο ζήτημα με τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας), στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας τον ειδοποίησαν πως δεν υπήρχε στην εφημερία ορθοπαιδικός (δεν του έφτανε ο πόνος του), με αποτέλεσμα ο ασθενής με ΙΧΕ να χρειαστεί να μεταφερθεί ή στα Ιωάννινα ή στην Άρτα.

Αυτή είναι η αναβάθμιση στις δομές υγείας του Νομού Πρέβεζας; Αυτά πρέπει να λύσει το Υπουργείο Υγείας και οι ντόπιες υπηρεσίες και ας αφήσουν τους «πανηγυρισμούς» για το νέο νοσοκομείο, όταν έρθει, όποτε έρθει...

Φανταστείτε να προέκυπτε κάποια σοβαρότερη ανάγκη από ένα ορθοπαιδικό πρόβλημα...

 

 

Π.Τ.