Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 03:26

Τουριστικό άνοιγμα της Περιφέρειας Ηπείρου στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Ηπείρου στο σχεδιασμό της για το τουριστικό «άνοιγμά» της στις διάφορες αγορές του κόσμου, ετοιμάζεται να κάνει προσπάθειες, ώστε να προσελκύσει τουρίστες από την Τουρκία.

Διάφοροι tour operators διαβλέπουν πως στην γειτονική χώρα, διαμορφώνεται μία νέα μεσαία τάξη ευκατάστατων Τούρκων, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ποιοτικό τουρισμό. Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρούν πως τα διάφορα μνημεία στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και τις υπόλοιπες περιοχές μας (τζαμιά, φρούρια, οικήματα), που υφίστανται από την εποχή της Οθωμανικής περιόδου, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους αστούς Τούρκους. Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη μεσαία τάξη της Τουρκίας προτιμά και τουρισμό με κότερα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, είχε εντάξει στον προγραμματισμό της, τη συμμετοχή σε διεθνή έκθεση στη γείτονα χώρα, ωστόσο η συμμετοχή και του ψευδοκράτους σε αυτή, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, καθώς δεν ήθελε η Περιφέρεια να θεωρηθεί πως νομιμοποιεί την παρουσία του.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου την επόμενη τουριστική σεζόν σε διεθνή τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν η Περιφέρεια, με αρμόδιο επί τουριστικών θεμάτων τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, έχει στραφεί στις αγορές της Σκανδιναβίας, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ιταλίας. Από την επόμενη, υπάρχει πλέον και η σκέψη της Τουρκίας. Γιατί όχι άλλωστε;