Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 19:36

Στις αρχές της εβδομάδας θα γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του αεροδρομίου στο Άκτιο – Τι ισχύει για την πολεμική αεροπορία…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα, ανοίγουν οι τεχνικές και την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση σε ιδιώτες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου του Ακτίου.

Προσφορές για τις δύο ομάδες έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες VINCI Airports S.A.S.-ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και CASA (Corporation America S.A.)-METKA Α.Ε.

Το ζήτημα των όρων της σύμβασης που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τον Τύπο, έχει εξαντληθεί, ωστόσο υπάρχει και ένα σημείο, το οποίο αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα iefimerida, που δεν έχει συζητηθεί εκτενώς. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό σημείο του ρεπορτάζ: «Τέλος, σε ότι αφορά τα αεροδρόμια με βαριά στρατιωτική παρουσία (Χανιά, Άκτιο) παραχωρείται μόνο το αμιγώς πολιτικό κομμάτι του αεροδρομίου (π.χ. αεροσταθμός, πίστα πολιτικών αεροσκαφών, πάρκινγκ αυτοκινήτων). Οι υποδομές κοινής χρήσης (διάδρομος προσγείωσης, τροχιόδρομοι) παραμένει υπό την πλήρη ευθύνη και έλεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας και ο παραχωρησιούχος μπορεί να τα χρησιμοποιεί έναντι τιμήματος που θα πληρώνει στην Πολεμική Αεροπορία. Στα αεροδρόμια με λιγότερη στρατιωτική παρουσία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σαντορίνη), ο παραχωρησιούχος δεν έχει καμία πρόσβαση στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου και η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές κοινής χρήσης δωρεάν, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια».