Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 13:00

42 μετανάστες εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας προσπαθώντας να περάσουν στην Ιταλία

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στα ανοικτά της Λυγιάς τις πρωινές ώρες, όταν εντοπίστηκε σκάφος στο οποίο επέβαιναν 42 μετανάστες, που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία.

Το ιστιοφόρο σκάφος υπέστη βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο, οι Λιμενικοί επενέβησαν και οδήγησαν τους μετανάστες με ασφάλεια στην ξηρά (στο λιμανάκι της Αμμουδιάς). Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι μετανάστες μεταφέρονται λίγοι-λίγοι στο Λιμεναρχείο της Πρέβεζας για να ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, μέσω και της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, οι περισσότεροι εκ των μεταναστών είναι Συριακής καταγωγής και είναι άντρες ενήλικοι, ενώ μόνο μία από τους 42 είναι γυναίκα, που συνοδεύεται από τον πατέρα της.

 

Νέα ενημέρωση - 24/11/2014 - 11.50μ.μ.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μαζί με τους 42 μετανάστες, βρίσκονται και 2 μέλη του πληρώματος του σκάφους. Οι συνολικά 44 αλλοδαποί βρίσκονται στην Πρέβεζα και ενδεχομένως οι περισσότεροι από αυτούς, λόγω του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τους Σύριους να αφεθούν ελεύθεροι. Η προανάκριση συνεχίζεται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τους 44 να συμμετέχει σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.