Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 14:41

Συνελήφθησαν 13 μετανάστες μέσα σε 3 ημέρες στην Ήπειρο

Καθημερινότητα αποτελούν πλέον για το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία στην Ήπειρο, οι συλλήψεις μεταναστών που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα ή έχουν πάνω τους πλαστά έγγραφα και προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και υπάρχει πλέον για την περιοχή μας σοβαρότατο ζήτημα, αφούν εξελίσσεται στο πιο πολυσύχναστο «μονοπάτι» για την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ταξιδέψουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα έγιναν 13 τέτοιες συλλήψεις.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν 10 μετανάστες σε τρεις... δόσεις (5+4+1), καθώς και οι διακινητές τους (36, 48 και 45 ετών αντιστοίχως), ενώ και τα οχήματα που τους μετέφεραν κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, συνελήφθησαν, χθες (09-06-2012) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράν), για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και για παράνομη διαμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί επέδειξαν δύο πλαστές ταυτότητες Ολλανδίας και μία πλαστή ταυτότητα Βελγίου.

Οι πλαστές ταυτότητες κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.