Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 02:18

Σχολεία της Πρέβεζας ζητούν έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ για πετρέλαιο θέρμανσης

Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Α’ θμιας εκπ/σης Δήμου Πρέβεζας, κατέγραψε προβλήματα και πήρε ομόφωνα αποφάσεις. Μία από αυτές αφορούσε επιπλέον επιχορήγηση πετρελαίου θέρμανσης των δημοτικών σχολείων 2ου και Παντοκράτορα, να ζητηθεί από το Δήμο επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για το σκοπό αυτό, να κατανεμηθεί αναλογικά στα σχολεία και να γίνει έγγραφη διαμαρτυρία στο Υπ. Εσωτερικών για επιπλέον χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για πετρέλαιο θέρμανσης. Το έγγραφο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στάλθηκε ήδη στο Υπουργείο.

Την πρόταση που οδήγησε στην παραπάνω απόφαση, έκανε το μέλος της Επιτροπής Μ. Φιλιππούσης.

petrelaio thermansis

Παράλληλα αποφασίστηκε η προμήθεια κεντρικής μονάδας Η/Υ για το Ν/Γ Σαμψούντας, να διερευνηθεί αν ο Η/Υ του 3ου Ν/Γ που συγχωνεύτηκε με το 9ο Ν/Γ είναι σε καλή κατάσταση. Αν ναι να ζητηθεί από τον Δήμο να παραχωρηθεί στο 4ο Ν.Γ. Αν όχι σε επόμενη συνεδρίαση να αποφασιστεί η προμήθεια νέας μονάδας.

Επίσης θα γίνει προμήθεια μονάδας Η/Υ για τις ανάγκες του νομικού προσώπου, ενώ θα εξεταστεί έπειτα από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Τροχαία κ.α.), το κατά πόσο είναι εφικτή η τοποθέτηση ανακλαστήρων και τεχνητών εμποδίων μείωσης ταχύτητας στο Δημοτικό σχολείο Παντοκράτορα και 11ο Ν/Γ λόγω ύπαρξης κόμβου με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης ζητήθηκε να χρωματιστούν και οι διαβάσεις πεζών ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής καθημερινή διάβαση των μαθητών των δύο σχολείων.

Ακόμη υπήρξε αίτημα του 13ου Ν/Γ στο Ψαθάκι για σηματοδότηση – σαμαράκια, ώστε να μειωθεί η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων λόγω συχνής κίνησης τροχοφόρων αλλά και αστικής συγκοινωνίας (λόγω ΤΕΙ), μπροστά από το σχολείο γιατί υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρηση.