Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 03:03

Με μηνύσεις απαντούν οι εργοδότες στους αγώνες των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου (photo)

Ποινικοποιώντας κάθε μορφή αγώνα των εργαζομένων στα διόδια και προσπαθώντας να «πνίξουν» κάθε συνδικαλιστική φωνή, οι εταιρείες Q-FRΕE και BEE-TECH, προχώρησαν σε μηνύσεις κατά του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο σταθμό διοδίων Ακτίου, κ. Χρήστου Μήτσουρα, για την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου 2014 (διαβάστε ΕΔΩ), η οποία ήταν καθ' όλα νόμιμη, σύμφωνα με φορείς, σωματεία και οργανώσεις.
IMG 8763
 
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η δίκη έχει οριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την επαναπρόσληψη των 5 τεχνικών, που οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν, αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων.
IMG 8761
Συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το βράδυ της Τετάρτης, σήκωσαν τις μπάρες στο Άκτιο και τα οχήματα περνούσαν, χωρίς να καταβάλουν τα τρία ευρώ. Στο σημείο υπήρχε απεργιακή περιφρούρηση, ενώ βρέθηκαν για συμπαράσταση και μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης.
Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους εξέδωσαν τόσο ο Δήμος Πρέβεζας, όσο και ο Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας.
IMG 8764
Οι διερχόμενοι οδηγοί δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς, που δίνουν το δικό τους αγώνα.
Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, επιχειρήθηκε από την εταιρεία να γίνει κίνηση, ώστε να δουλέψουν τα διόδια, χωρίς όμως να σημειώσει επιτυχία.
IMG 8766