Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 16:57

Αναστάτωση στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας. Οι μαθητές προχώρησαν εκ νέου σε κατάληψη και δεν επέτρεψαν στους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου να εισέλθουν, ενημερώνοντάς τους πως προχώρησαν και πάλι σε κατάληψη με τα γνωστά αιτήματα, αφού κανένα από αυτά δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις.

lukeio1

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία και μετά από συζήτηση με τους μαθητές αποφασίστηκε να σταματήσει η κατάληψη και το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Στο σχολείο βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και μίλησε με τα παιδιά, με γονείς και το διευθυντή του σχολείου.

«Ως ΕΛΜΕ η θέση μας είναι ξεκάθαρη και πάγια. Όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, πρέπει να λύνονται με παιδαγωγικούς όρους και όχι με κατασταλτικούς μηχανισμούς. Είναι απεχθές, νοσηρό και προσβλητικό θέαμα να υπάρχουν αυτοί οι μηχανισμοί έξω και μέσα στους σχολικούς χώρους. Για εμάς προέχουν τα παιδιά και η παιδαγωγική κοινότητα» τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Παναγιώτης Λελοβίτης σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr