Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 20:07

Επισημοποιήθηκε ιστορική αλλαγή/ «βόμβα» στο ΕΣΥ – Τα ΚΥ του Ν. Πρέβεζας στη δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ

Και με τη «βούλα» πλέον, καθώς έγιναν νόμος του κράτους στις 20 και 21 Νοεμβρίου (σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ, υπογράφησαν οι διαπιστωτικές πράξεις αυτοδίκαιης μεταφοράς πάσης φύσεως προσωπικού και των θέσεων που κατέχουν, των Κέντρων Υγείας και των Αποκεντρωμένων Μονάδων του Νομού Πρέβεζας, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια) και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας περνούν στις ΥΠΕ.

Κάτι τέτοιο αποτελεί θεμελιώδη αλλαγή στο ΕΣΥ, σε τοπικό επίπεδο, όπως το είχαμε γνωρίσει από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Στην 6η ΥΠΕ θα μεταφερθεί το προσωπικό, η μισθοδοσία του, ενώ ο νέος προϋπολογισμός του ΓΝ Πρέβεζας δε θα περιλαμβάνει τις δαπάνες για Κέντρα Υγείας (Θεσπρωτικού, Καναλακίου, Πάργας, Φιλιππιάδας). Ο νόμος ωστόσο αφήνει επιστημονικά και λειτουργικά «παράθυρα».

Τι θα γίνει με το προσωπικό που μετακινείται από τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας στο Νοσοκομείο της πόλης και το στηρίζει;

Χωρίς αυτούς τους γιατρούς διαταράσσεται η λειτουργεία του ΓΝ Πρέβεζας;

Όμορφα τα λογιστικά τερτίπια, αλλά μήπως διαλύεται στην πράξη μία καινοτομία σπουδαία όπως ήταν το ΕΣΥ για το ελληνικό κράτος;