Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 12:42

Προϋπολογισμός... Παρατηρητηρίου – Καταγράφησαν λιποθυμίες παιδιών από πείνα στο Δήμο Πρέβεζας!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Πρέβεζας για το 2015, στην Ειδική Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (υπερψήφισε η παράταξη του Δημάρχου, η ΑΣΥΠ υπερψήφισε τις δαπάνες και καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα, ενώ οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις καταψήφισαν) και ανέδειξε βαθιά κοινωνικά ζητήματα στο Δήμο Πρέβεζας.

Οι επικεφαλής των Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας, Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία, Λαϊκή Συσπείρωση, κ.κ. Κλάπας, Βασιλείου και Νόβας, χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό ως προϋπολογισμό... παρατηρητηρίου (επεξήγησαν ο καθένας τη σκοπιά από την οποία προσεγγίζουν το θέμα), που δε λαμβάνει υπ' όψη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου Πρέβεζας, αλλά υποτάσσεται σε λογικές μνημονιακές. Όποιες δηλαδή κι αν είναι οι ενστάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το Παρατηρητήριο μπορεί να... «κόψει και να ράψει», σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διακρατικές συμφωνίες.

Η ουσία της συζήτησης ωστόσο ήταν στα όσα αποκάλυψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λάζαρος Πιπιλίδης, ο οποίος ανέφερε πως θα υπάρχει στο νέο προϋπολογισμό επιχορήγηση 150.000 ευρώ για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ευχάριστα νέα για εργαζομένους που είναι επί πολλούς μήνες απλήρωτοι), ενώ θα υπάρχουν κονδύλια για τις πρώτες τάξεις της εκπαίδευσης, καθώς καταγράφησαν (στην προηγούμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου) στο Δήμο Πρέβεζας περιστατικά παιδιών/μαθητών που λιποθυμούσαν από την πείνα και την ασιτία.

«Από τα μέσα του '15 θα ξεκινήσει κοινωνική πολιτική στο Δήμο Πρέβεζας», είπε ο κ. Πιπιλίδης, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξεως των 700.000 ευρώ στην καθαριότητα.