Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 21:02

Στο Forum συνεργασίας Ηπείρου-Τούρκιας η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας

Η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, συμμετείχε στο Forum συνεργασίας Ηπείρου-Τούρκιας, που συνδιοργάνωσε η περιφέρεια Ηπείρου και το Ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτό το Forum συμμετείχαν το εμπορικό επιμελητήριο Τουρκίας,η ένωση τουριστικών πρακτόρων TOURSAB, ο ΕΟΤ Τουρκίας, ξενοδόχοι από την Ήπειρο και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Στην εκδήλωση επίσης ήταν παρόντες δημοσιογράφοι και το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο World Travel.

Μετά τις εισηγήσεις, έγινε παρουσίαση της Ηπείρου και προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, στην οποία οι Τούρκοι επισκέπτες θα μπορούν να την επισκέπτονται 12 μήνες το χρόνο, οικονομικά και με εύκολη πρόσβαση, είτε μέσω Ακτίου, είτε της Εγνατίας οδού.

Ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους Τούρκους tour operator, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Πρέβεζα. Ζήτησαν την ακριβή δυναμικότητα κλινών και δωματίων της περιοχής και τους πρώτους μήνες του 2015 θα φιλοξενήθουν από την Ένωση. Μετά το Πάσχα θα επισκεφθούν την Πρέβεζα-κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ένωσης-ο πρόεδρος του τουριστικού επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από Tour operator και κλιμάκιο δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, όπου θα τους γίνει ξενάγηση και παρουσίαση της περιοχής.

Σημειώνεται οτι η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας για πρώτη φορά συμμετείχε σε τέτοιου είδους επιχειρηματική αποστολή, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 προγραμματίζονται επισκέψεις στη Στοκχόλμη, στο Ισραήλ, στην Κύπρο και στη Φρανκφούρτη και ετοιμάζονται απο τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη αντίστοιχα επιχειρηματικά Forum με την Αλβανία και τη FYROM.