Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 01:50

Τζάμπα οι συσκέψεις-Μόνο 3 γαλάζιες σημαίες θα "διεκδικήσει" ο δήμος Πρέβεζας

Μόλις τρεις γαλάζιες σημαίες θα "διεκδικήσει" για το 2015 ο Δήμος Πρέβεζας, αφού το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στο πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες» για τρεις μόνο ακτές.

IMG 9504

Μετά το φετινό φιάσκο όπου αφαιρέθηκαν γαλάζιες σημαίες από δύο ακτές του δήμου Πρέβεζας (ακτή Πλατάνια στην Καστροσυκιά και ακτή Μέγα Άμμος στο Βράχο) η δημοτική αρχή έδειξε αδράνεια ή και αδιαφορία, αφού ενώ γνώριζε πως σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση την επόμενη χρονιά, δεν μπήκε καν στον κόπο να προτείνει κάποια από τις υπόλοιπες ακτές του δήμου, που σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ έχουν εξαιρετική ποιότητα νερών.

Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Καλαμίτσι, Μύτικας, Λιθάρι Δέσπως και Λυγιά θα μπορούσαν με αξιώσεις να διεκδικήσουν γαλάζια σημαία, αρκεί βέβαια να υπήρχε η διάθεση αλλά και η απαραίτητη συνεργασία μεταξύ δήμου και φορέων του τουρισμού, που όπως φαίνεται απουσίασε αυτή τη χρονιά.

ypeka main

Φαίνεται λοιπόν πως ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Τριάντης και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μόλις πριν ένα μήνα απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων, όταν σε ειδική συνεδρίαση που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, παρότρυναν φορείς και δημάρχους να συνεργαστούν προκειμένου να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στο θέμα των γαλάζιων σημαιών και οι έξι γαλάζιες σημαίες της Ηπείρου του 2014 να γίνουν 36 το 2015...

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το τι θα πράξουν οι δήμοι Πάργας αλλά και Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη για τις γαλάζιες σημαίες στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου... (δείτε εδώ)