Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 10:43

«ΟΧΙ» του δημοτικού συμβουλίου Πάργας στη δημιουργία Μαρίνας στην παραλία του Βάλτου – Αναβολή στο θέμα του βιολογικού

Κατά πλειοψηφία (η κάθε παράταξη κατέβασε δική της πρόταση στο συμβούλιο), το δημοτικό συμβούλιο Πάργας πήρε απόφαση να πει το μεγάλο «ΟΧΙ» στην κατασκευή από ιδιωτική εταιρεία Μαρίνας 218 θέσεων ελλιμενισμού στην παραλία του Βάλτου, κατά τη συζήτηση του θέματος: «Χωροθέτηση τουριστικού λιμένα στην θέση Βάλτος του Δήμου Πάργας», στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η πλειοψηφία ζητά να μη κατασκευάζονται τουριστικοί λιμένες σε πολυσύχναστες ακτές, αλλοιώνοντας έτσι το χαρακτήρα τους. Η παράταξη του κου Ράπτη, επίσης ήταν αρνητική στην κατασκευή του έργου, ωστόσο η πρότασή της εμπεριείχε να υπάρξει υπόδειξη από τις υπηρεσίες του Δήμου Πάργας, για το που θα γίνει το έργο, αν γίνει, και που μπορεί να γίνει ένας τουριστικός λιμένας (είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός). Ζήτησε επίσης να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

porto valto

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε στην πρότασή της πως δεν πρέπει να γίνει καμία παραχώρηση αιγιαλού ή παραλίας σε ιδιώτες και θα πρέπει η κτηματική υπηρεσία και ο Δήμος Πάργας να ακολουθήσουν και τη δικαστική οδό, μιας και ο ιδιώτης που επιδιώκει να κατασκευάσει τη Μαρίνα, παρουσιάζει το αλιευτικό καταφύγιο ως δικό του.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάργας βρέθηκαν και πολλοί Παργινοί, κάνοντας σαφές πως δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη αλλαγή στην παραλία του Βάλτου (το τοπικό συμβούλιο Πάργας εξάλλου πήρε αρνητική απόφαση).

Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από τους συμβούλους, αναφορικά με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας, για να τοποθετηθεί και να επιχειρηματολογήσει, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως απαξιώνει κατά ένα τρόπο την απόφαση του Δήμου Πάργας.

Μην ξεχνάμε εξάλλου πως πριν αποκαλύψει το θέμα το atpreveza, η τοπική κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της βρισκόταν στο «σκοτάδι» και αυτό μαρτυρά και προθέσεις από την πλευρά της εταιρείας.

Το δεύτερο «καυτό» θέμα του δημοτικού συμβουλίου, η έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: « Μελέτη Αποχέτευσης - Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων και καθορισμού αποδέκτου των Τ.Κ Καναλακίου, Χόχλας, Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας», αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.