Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 18:37

«Βήμα εμπρός» από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για το ποδήλατο

Το «πράσινο φως» έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίνοντας τους όρους της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριστική μελέτη δικτύου ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιονία Διαδρομή)», προεκτιμώμενης αμοιβής 310.293,80 ευρώ με ΦΠΑ.

DSC00071

Πρόκειται για ένα οραματικό πλάνο για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο το Νομό Πρέβεζας, που εφόσον μετουσιωθεί σε έργο, θα προσφέρει τα μέγιστα στην κίνηση με το ποδήλατο. Το Δημόσιο είναι αλήθεια πως είναι βραδυκίνητο, ειδικά σε έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρ' όλα αυτά πρόκειται για μια «αχτίδα φωτός», που ασφαλώς θα δώσει άλλη πνοή σε πόλεις και κωμοπόλεις της Π.Ε. Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, πρόκειται για ένα project, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, που στην Ευρώπη είναι ευρέως διαδεδομένος. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα κατασκευαστεί ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων εκτός αστικού ιστού, το οποίο θα συνδέει αρχικά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα και ενδεχομένως να επεκταθεί και μέσα στις πόλεις.

Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της πλούσιας ιστορίας και των υπέροχων παραλιών του Νομού Πρέβεζας, η Ιονία Διαδρομή, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για Ευρωπαϊους λάτρεις του ποδηλάτου.

Στόχος είναι να ενταχθεί η διαδρομή και στο EuroVelo, το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και έχει αναπτύξει 13 μεγάλης απόστασης ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη την ήπειρο της Ευρώπης. Το συνολικό μήκος αυτών των διαδρομών είναι πάνω από 60.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 20.000 χλμ είναι σε λειτουργία.