Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 19:35

Παλιά οφειλή στο ΙΚΑ του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας ταλαιπωρεί το Δήμο Ζηρού...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει μία οφειλή του Δήμου Ζηρού στο ΙΚΑ συνολικού ποσού 6.165,34 ευρώ -πλέον προσαυξήσεων ποσού 2.990,71 ευρώ- το οποίο «κληρονομήθηκε» από τον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας, ο οποίος είχε αποφασίσει το 2003 τη διάλυση της ΔΕΥΑΦ, ανέθεσε σε εκκαθαριστές τη διαδικασία της εκκαθάρισή της για την ολοκλήρωση της διάλυσής της, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία οι τυχόν οφειλές των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων βαραίνουν τους Δήμους και θα πρέπει το ποσό αυτό να καταβληθεί από το Δήμο Ζηρού, ο οποίος επειδή υπάρχει η συγκεκριμένη οφειλή δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και έχει σοβαρό πρόβλημα με τη λήψη χρηματοδοτήσεων από συγκεκριμένες πηγές.

ika

Το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση, την υπαγωγή του Δήμου Ζηρού στη ρύθμιση του Νόμου 4305/2014, με εφάπαξ καταβολή της οφειλής της υπό εκκαθάρισης Δ. Ε. Υ. Α. Φ, προς το Ι.Κ.Α.

Η καταβολή. θα γίνει με εφάπαξ εξόφληση του ποσού των 6.165,34 ευρώ, ώστε να γίνει έκπτωση 100 % επί των νόμιμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων.

Η καταβολή του ποσού κρίθηκε αναγκαία αφού σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία οι τυχόν οφειλές των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων βαραίνουν τον αντίστοιχο Δήμο ο οποίος είναι συνυπεύθυνος.

Εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Ζηρού, Νικόλαος Καλαντζής, για να προχωρήσει την υπόθεση.