Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 02:47

Σε διαχειριστικό έλεγχο η «ΔΗ.ΖΗ.Α.Ε. Ο. Τ. Α.» του Δήμου Ζηρού – Ερωτήσεις για το πού πήγαν τα λεφτά...

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, σας είχαμε αναφέρει για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της «ΔΗ.ΖΗ.Α.Ε. Ο. Τ. Α.» (διαβάστε ΕΔΩ), της δημοτικής εταιρείας στο Δήμο Ζηρού (περιλαμβάνει σφαγεία, παζάρι κ.α.). Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, εκτυλίχθηκε ακόμη ένα «επεισόδιο» του σχετικού «σίριαλ» ευθυνών.

Το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης ήταν: «Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της « ΔΗ. ΖΗ. Α. Ε.Ο. Τ. Α. » και ορισμός νέου Προέδρου». Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, υπήρξε ομόφωνη απόφαση, ώστε να πάει η εταιρεία σε διαχειριστικό έλεγχο και να υπάρξει πόρισμα από ορκωτό λογισιστή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας παραιτήθηκαν και ανέλαβε το σχήμα που ορίστηκε από τη νέα δημοτική αρχή, ωστόσο στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν και σημαντικά ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα ένα ποσό πάνω από 300.000 ευρώ (για το 2013) που εμφανίζεται ως πλεόνασμα στο ταμείο, πού ακριβώς βρίσκεται;

Η παλαιά διοίκηση που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοικητική αρχή, υποστήριξε πως δεν μπορούσε να καλύψει τις αμοιβές της λογίστριας και εκείνη επειδή ήταν απλήρωτη δεν προχωρούσε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, γι' αυτό και υπάρχουν πολλά... κενά.

Παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης όμως τόνισαν στη συνεδρίαση πως από το 2011 παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, ζητούσαν να τους δοθούν τα στοιχεία των αποτελεσμάτων χρήσης κάθε έτους της « ΔΗ. ΖΗ. Α. Ε.Ο. Τ. Α. », ωστόσο με προφάσεις η τότε δημοτική αρχή το απέφευγε.

Παράλληλα, η παραίτηση τριών μελών του ΔΣ το 2012 και η μη αντικατάστασή τους είχε δημιουργήσει ένα «θολό τοπίο» για το πως λαμβάνονταν οι αποφάσεις στην εταιρεία.

Όπως και να έχει τα ερωτηματικά παραμένουν και η υπόθεση θα έχει σημαντικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον...