Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 14:33

Απόλυτα ασφαλείς οι 4 Πρεβεζάνοι επιβάτες του Norman Atlantic-Συνεχίζεται η δύσκολη επιχείρηση

Απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερις Πρεβεζάνοι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα και πλέει ακυβέρνητο εντός των αλβανικών πλέον υδάτων σύμφωνα με αναφορές από τα ιταλικά ΜΜΕ.

normanatl27213467

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Πρεβεζάνοι, 2 γυναίκες και 2 άντρες, ήταν από τους πρώτους που μπήκαν σε σωστική λέμβο και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε παρακείμενο πλοίο, το οποίο έχει προορισμό πιθανώς λιμάνι της Αλβανίας ή της Κροατίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο φλεγόμενο πλοίο επέβαιναν και άλλοι επιβάτες από την Πρέβεζα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο πλοίο Cruise Europa Europa. H διάσωση γίνεται ανά δύο άτομα και σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η φωτιά στο οχηματαγωγό πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο, και μόνο η γέφυρα 5 εξακολουθεί να φλέγεται.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένονται τρία ιταλικά ρυμουλκά για να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε ασφαλέστερο σημείο. Οχτώ ιταλοί επιβάτες μεταφέρθηκαν με υποθερμία σε νοσοκομείο της Ιταλίας ενώ όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, όλες οι υπηρεσίες της Ηπείρου είναι σε ετοιμότητα και σε συνεννόηση με τις Αλβανικές αρχές, προκειμένου να μπουν στην Αλβανία και να συνδράμουν.

Την ίδια στιγμή όπως επισήμανε ο κ. Μπέζας στο Άκτιο είναι σε ετοιμότητα ελικόπτερα και αναμένεται και ένα ελικόπτερο super puma στην Κέρκυρα.