Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 13:09

Και επίσημα στους διασωθέντες οι Παναγιωτίδης, Ζαμπέλης – Στο ABY JEANNETTE βρίσκονται ακόμη άλλοι 4 Πρεβεζάνοι – Αγωνία για τον Γιώργο Παπαδόπουλο

Δραματική τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση του Norman Atlantic, καθώς επικρατεί τόσο στην ιταλική, όσο και την ελληνική πλευρά ένα «μπάχαλο» από την πλευρά των αρχών. Το ΥΕΝ και η Ελληνική Ακτοφυλακή, έδωσαν στη δημοσιότητα λίστες με διασωθέντες (δείτε ΕΔΩ). Σε αυτές επιβεβαιώνεται πως οριστικά είναι εκτός κινδύνου και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, ο Σπύρος Παναγιωτίδης από τη Ν. Σινώπη Πρέβεζας, αλλά και ο Σπύρος Ζαμπέλης (οδηγός φορτηγού με καταγωγή από την Πρέβεζα και τη Λευκάδα).

Διασώθηκαν από το ιταλικό πλοίο San Giorgo και κατευθύνονται στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, το μαλτέζικο πλοίο ABY JEANNETTE, στο οποίο επιβαίνουν οι Αθηνά Παππά, Γιώργος Ζήσης, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου και Βασιλική Κωσταδήμα, δεν έχει πιάσει ακόμη λιμάνι.

Μόλις απεγκλωβίστηκε από την επιχείρηση διάσωσης, ο καπετάνιος δεν κατευθύνθηκε τελικά στο Ploce της Κροατίας, αλλά άλλαξε ρότα και ταξιδεύει προς τον κόλπο της Manfredonia στην Ιταλία. Λόγω ισχυρής χιονοθύελλας όμως οι επιβάτες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πατήσουν στεριά.

Στο μεταξύ, οι συγγενείς του Γιώργου Παπαδόπουλου από τη Ν. Σινώπη, ακόμη προσπαθούν να μάθουν νέα του. Παρακαλούν οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με το τηλ: 6947817347. Ελπίδα όλων είναι να είναι θετική η εξέλιξη και για τον κ. Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.