Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 02:58

Ανέστειλαν την κινητοποίηση οι φαρμακοποιοί Πρέβεζας-Λευκάδας

Αναστολή της κινητοποίησης αποφάσισε ο φαρμακευτικός Σύλλογος Πρέβεζας-Λευκάδας και έτσι από προχθές οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προμηθεύονται και πάλι κανονικά φάρμακα με πίστωση.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κατσίλης ο Σύλλογος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης, σημειώνοντας πως θα υπάρξει μια ανοχή μέχρι τις τέλος Ιουνίου, καθώς ο Οργανισμός εξόφλησε τις οφειλές για τον μήνα Μάρτιο και τα μισά χρήματα του Απριλίου.

«Σαν σύλλογος Πρέβεζας-Λευκάδας αποφασίσαμε να υπάρξει προσωρινή αναστολή της κινητοποιήσης για να εξυπηρετήσουμε τους ασφαλισμένους, να γίνει μια εκτόνωση μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, αφού η προσωρινή κυβέρνηση έδειξε καλή θέληση» τόνισε ο κ. Κατσίλης σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr υπογραμμίζοντας πως τέλος του μήνα θα γίνει νέα συνεδρίαση και θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί διεκδικούνε από τη νέα κυβέρνηση την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων μέσα στις προθεσμίες του νόμου". Από εκεί και μετά, αν δεν καταβληθούν πανελλαδικά περισσότερα από 200 εκ. ευρώ, όπως συμφώνησαν με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τότε οι φαρμακοποιοί θα «αναγκαστούν» να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, μη χορηγώντας επί πιστώσει φάρμακα”.