Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 19:31

Χρηματοδότηση 301.500 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης από το «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ψηφιακές υπηρεσίες της, έχει πλέον η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, μετά την ένταξη της πρότασής της για χρηματοδότηση στο ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (το χειρίζεται υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων). Στην περίπτωση όμως της τοπικής Μητρόπολης, όπως και αυτής των Ιωαννίνων, σε αντίθεση με άλλες, διαφορετικών περιοχών, υπάρχει η προϋπόθεση της έκδοσης Βεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας. Το ποσό χρηματοδότησης της Μητρόπολης Πρεβέζης, φτάνει τις 301.500 ευρώ.

IMG 0008

Η εν λόγω δράση προϋπολογισμού 14 εκατομ. ευρώ, έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, στη διαθεσιμότητα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις (γεωγραφικές, ηλικιακές, άτομα με αναπηρία κλπ.).

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ).

Υπό προϋποθέσεις λοιπόν η Μητρόπολη θα μπορέσει να κάνει μία σημαντική δουλειά πάνω στο αρχείο της, σε συγγράμματα, ιστορικά στοιχεία και χιλιάδες κειμήλια, που θα γίνουν ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε επιστήμονα κ ερευνητή!