Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 20:40

Προκαταρτική εξέταση εις βάρος μελών ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας για το χρονικό διάστημα 2006 έως 2010

Ένα έγγραφο της κας Ειρηνοδίκου Πρέβεζας, μαρτυρά πως έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ελέγχου στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ειδικότερα με το αρ. πρ. 1128/25-11-2014 έγγραφο της κας Ειρηνοδίκου, το οποίο στάλθηκε στο ΓΝ Πρέβεζας, προκύπτει η ύπαρξη προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος μελών προηγούμενων ΔΣ του νοσοκομείου καθώς και προέδρων για το χρονικό διάστημα 2006 έως 2010. Η προκαταρκτική αυτή εξέταση αφορά τις διαχειριστικές χρήσεις των ετών 2007 έως 2009 και ξεκίνησε με αφορμή την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που συντάχθηκε το έτος 2013. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πρόκειται για μία ασυμφωνία σε οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου που αφορούν κάποια υλικά.

Το θέμα ήρθε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, στις 30/12/2014, όπου ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος εισηγήθηκε για λόγους πλήρους διαφάνειας και ελέγχου και επειδή στο ΔΣ δεν υπάρχουν οι απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις νομικού ελέγχου όλης της πολυσέλιδης ποινικής δικογραφίας, να εξουσιοδοτήσει ο οργανισμός δικηγόρο, ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» την υπόθεση.

Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε να εξουσιοδοτηθεί Πρεβεζάνος δικηγόρος για να πράξει τα απαραίτητα.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στο Νοσοκομείο υπάρχουν «φωνές» που τονίζουν πως εύκολα θα αποδειχθεί πως πρόκειται για μία λάθος καταγραφή κάποιων στοιχείων και τίποτα περισσότερο, ενώ έχουν γίνει και τα σχετικά υπομνήματα προς τις δικαστικές αρχές.

Όπως έχουμε τονίσει πάντως σε ανάλογες περιπτώσεις, δε χρειάζεται να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα πριν η δικαιοσύνη πάρει τις αποφάσεις της.

 

Π.Τ.