Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 02:30

Την Κυριακή παίρνουμε Ηπειρώτικο Πρωινό στη HO.RE.CA. 2015!

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό επεκτείνεται και παρουσιάζει τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα. Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από την προώθηση του ελληνικού πρωινού στις μονάδες φιλοξενίας, να συστήσει στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων τη γαστρονομική πολυμορφία κάθε τόπου.

elliniko-proino

 

Οι επισκέπτες της 10ης έκθεσης HO.RE.CA που θα πραγματοποιηθεί 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο Metropolitan Expo θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και της Περιφέρειας Ηπείρου που αποτελούν το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό».

Στο περίπτερο της Περιφέρειας- το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας- θα παρουσιάζονται τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό», δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, μέλι, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα.

Στόχος του «Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού», κατά πρώτο λόγο είναι να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ' επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρουσίαση του Ηπειρώτικου Πρωινού θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15:00, αμέσως μετά την παρουσίαση του πρωινού της Λακωνίας και πριν της Ημαθίας.