Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 15:35

Συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών την Κυριακή στην Πρέβεζα για ιδρύματα και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

Το Mουσικό Σχολείο Πρέβεζας και ο σύλλογος εθελοντισμού «Ανθρώπολις» στο περιθώριο της μουσικοθεατρικής επιτυχημένης παράστασης«Λιλιπούπολη», που ανεβάζει ξανά το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, θα πραγματοποιήσει μια βραδιά προσφοράς, με στόχο τη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών και προσφορά τους σε ιδρύματα και ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012, ώρα 21:00 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, ενώ η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει πριν την έναρξή της έξω από την αίθουσα.

Οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την συγκέντρωση ειδών που δεν του χρειάζονται πια, ώστε να μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που σίγουρα θα τα βρουν ανεκτίμητα. Όλοι έχουμε στα σπίτια μας ενδύματα, παιχνίδια και άλλα είδη που δεν μας είναι χρήσιμα πλέον. Αυτά τα «άχρηστα» για μας μπορούν να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα σε άλλους, ιδίως στις μέρες μας που ο ελληνικός λαός βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από μέλη του συλλόγου «Ανθρώπολις Πρέβεζας», οι πραγματικοί όμως συντελεστές θα είναι οι μαθητές και οι καθηγητές, αφού η προσπάθεια που κατέβαλαν για μια τόσο πετυχημένη παράσταση, είναι η αφορμή για να πραγματοποιηθεί η ανθρωπιστική αυτή δράση.

Παράλληλα, τα μέλη του «Ανθρώπολις» θεωρούν ότι τέτοιες δράσεις προωθούν τον εθελοντισμό, ενθαρρύνουν τα παιδιά να δημιουργήσουν μια μικρή ανθρώπινη «αλυσίδα» και συμβάλλουν στις προσπάθειες ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.