Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 01:55

Ένα «βήμα» ακόμα για τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων σε Λούρο και Θεσπρωτικό

Πριν από περίπου 20 ημέρες τα μηνύματα που έρχονταν στο Δήμο Πρέβεζας (σχετικό ρεπορτάζ εδώ) για την υπογραφή της σύμβασης του έργου αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού Λούρου-Στεφάνης-Ωρωπού ήταν θετικά. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει η σύνδεση της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού με τον οικισμό του Θεσπρωτικού προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο.

Τα μηνύματα που έρχονται την τελευταία εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι εξίσου θετικά, καθώς το Υπουργείο με έγγραφό του στις 15/6 ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος πως πρέπει να πιστώσει τους λογαριασμούς των αρμόδιων φορέων υλοποίησης συγκεκριμένων έργων, με χρηματικά ποσά που στο σύνολό τους φτάνουν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και στη μακρά λίστα υπάρχει και το «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων (πρώην) Δήμων Λούρου και Θεσπρωτικού», του οποίου φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πρέβεζας. Το ποσό της κατανομής ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες των δύο αυτών δημοτικών ενοτήτων.