Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 01:55

Στις αρχές Ιουλίου η καταβολή των χρημάτων για την δασοπροστασία

Ο σοφός λαός υποστηρίζει πως... κάλλιο αργά παρά ποτέ και κάτι ανάλογο φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της καταβολής του ποσού των 30.000 ευρώ στην Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, από το ΥΠΕΚΑ, για την αντιπυρική προστασία των δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων. Ενώ θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να βρίσκονται ήδη στα ταμεία της αρμόδιας τοπικής υπηρεσίας (σχετικό ρεπορτάζ εδώ), αυτό τελικά θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Το ΥΠΕΚΑ δίνει τα χρήματα μέσω του προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2012» του «Πράσινου Ταμείου». Μέχρι να φτάσουν τα χρήματα στα ταμεία της Διεύθυνσης Δασών, ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε δυσάρεστα περιστατικά, όπως παραλίγο να συμβεί στον Ορυζόμυλο.

Ο Δήμος Πρέβεζας με δικά του μηχανήματα και δικά του έξοδα, στο όρια της δικαιοδοσίας του, έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα καθαρισμούς αγροτικών δρόμων, για να περιορίσει τους κινδύνους πυρκαγιών. Ωστόσο πρόκειται για... ημίμετρα. Τα 30.000 ευρώ από το ΥΠΕΚΑ αν και είναι ελάχιστα για τον σκοπό που προορίζονται, εντούτοις θα λύσουν προβλήματα.

Το παρήγορο είναι ότι από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Απόστολο Βασδέκη, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει συνταχθεί από καιρό τόσο για την πρόληψη όσο και την καταστολή δασικών πυρκαγιών. Παρ' όλα αυτά η προσβασιμότητα των δασικών δρόμων κρίνεται προβληματική από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας και αυτό ίσως δυσκολέψει το έργο των πυροσβεστών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.