Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 02:34

Εθελοντική δράση από την Τοπική Κοινότητα Μιχαλιτσίου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την Ένωση Νέων Αγροτών

Την πρωτοβουλία να καθαρίσουν από την βλάστηση το παρατηρητήριο που υπάρχει στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων, στο ύψος του Μιχαλιτσίου ανέλαβαν η Τοπική Κοινότητα Μιχαλιτσίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος και η Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής και θα γίνουν παρουσία δασολόγου προκειμένου οι παρεμβάσεις να γίνουν σωστά και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ωφέλιμη βλάστηση της περιοχής.

Η συνεννόηση έγινε μεταξύ των προέδρων της Τοπικής Κοινότητας Μιχαλιτσίου Περικλή Αρβανίτη, του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτη Μπάκα και της Ένωσης Νέων Αγροτών Λεωνίδα Ραβανό και τα μέλη τους ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση εθελοντισμού, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της πυροσβεστικής και του δασαρχείου, υπηρεσίες οι οποίες διαθέτουν περιορισμένο προσωπικό και δεν μπορούν εύκολα να υλοποιήσουν τέτοιες εργασίες.

Όπως τονίζουν , η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να συμβάλλει στον καθαρισμό του πανέμορφου αυτού σημείου από το οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα πουλιά του Αμβρακικού Κόλπου.

Σύμφωνα με τους προέδρους στην δυσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται εθελοντικές δράσεις οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον και πάνω απ΄όλα αποδεικνύουν ότι η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” για το ξεπέρασμα πολλών προβλημάτων.