Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 11:12

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ν. Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη για την κοίμηση του Μακαριστού Μελετίου

Ο βουλευτής του Νομού Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, εξέδωσε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα για την κοίμηση του του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου:

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου. Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμαντορικό του έργο, της ακούραστης και συνεχούς προσπάθειας, έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους. Του θρησκευτικού ηγέτη που ενίσχυσε το ρόλο της Ορθοδοξίας στην Πρέβεζα στην Ήπειρο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Η ευθύτητα των λόγων του, η απλότητα, η αγωνιστικότητα, η αισιοδοξία, η αγάπη του για την Πρέβεζα συνιστούν πολύτιμες διδαχές για όλους μας. Η γενναιότητα και η καρτερία που επέδειξε τις δύσκολες ώρες της προσωπικής του μάχης αγγίζουν τις καρδιές όλων μας. Η περιπέτεια της υγείας του δεν τον κλόνισε. Παρέμεινε όρθιος μέχρι το τέλος, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα θάρρους, γενναιότητας και αξιοπρέπειας.
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της Ελλαδικής Εκκλησίας . Πνευματικός ηγέτης, με κύρος, εκκλησιαστικό φρόνημα και πλούσια κοινωνική δράση, λόγιος, άφησε το δικό του στίγμα στην Εκκλησία που υπηρέτησε πιστά, με πηγαίο πάθος και εργατικότητα.
Με σεβασμό στη μνήμη του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, στους οικείους του και στους συνεργάτες του».