Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 16:54

Το ΣΔΟΕ «ξεσκόνισε» εταιρεία στο Νομό Πρέβεζας – Περιστατικά για «γέλια» στην περιοχή μας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, κατασκευαστική εταιρεία στο Νομό Πρέβεζας, η οποία είχε μπει στο «στόχαστρο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), θα κληθεί να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο, ένα ποσό της τάξεως των 72.000 ευρώ (50.000 ευρώ+22.000 ευρώ οι τόκοι από το 2004 μέχρι και το 2015), μέρος δηλαδή της επιχορήγησης που λάμβανε για επένδυση.

timologia

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το ΣΔΟΕ είχε ήδη συντάξει Έκθεση Ελέγχου για τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία «δείχνει» πως ήταν μερικώς εικονικά τα τιμολόγια που χρησιμοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν για την επένδυση (αφορούσαν δαπάνες και πληρωμές).

Στην απόφαση που υπέγραψε στις 13 Μαρτίου 2015, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνεται πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας θα πρέπει να καταβάλει το ποσό εντός ενός μηνός, αλλιώς το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.

Επίσης αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, πως η απόφαση του Υπουργού προσβάλλεται με ένδικα μέσα εντός δύο μηνών από την κοινοποίησή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχετικό έγγραφο θα φτάσει και στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Παράλληλα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων, σε ανακοίνωσή του παραθέτει περιπτώσεις για «γέλια»:

 

1) Φυσικό πρόσωπο, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία της κατά 55.000,00 ευρώ, εισπράττοντας παρανόμως σύνταξη αποβιώσαντος.

2) Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 185.000,00 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.

3) Δύο (2) φυσικά πρόσωπα, αλλοδαποί υπήκοοι, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 200.000,00 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς, να μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή ή την αιτία προέλευσης.

 

 

Π.Τ.