Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 04:31

Ο εθελοντισμός στο προσκήνιο...

Τις δυνάμεις τους ένωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής η Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας και η Τοπική Κοινότητα Μιχαλιτσίου καθαρίζοντας εθελοντικά από βλάστηση και σκουπίδια τα παρατηρητήρια που υπάρχουν στην πλευρά της θάλασσας και μέχρι χθες δεν ήταν ούτε καν ορατά στους επισκέπτες.

IMG 2202

Από νωρίς το πρωί ο Λεωνίδας Ραβανός πρόεδρος της ΕΝΑ , ο πρόεδρος του Μιχαλιτσίου Περικλής Αρβανίτης και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας μαζί με τον αντιπρόεδρο Παύλο Βάσσιο πήραν τα κατάλληλα μηχανήματα και αψηφώντας τόσο την ζέστη όσο και την κούραση καθάρισαν, με την επίβλεψη του δασαρχείου, τους δρόμους που οδηγούν στα παρατηρητήρια αλλά και τον χώρο που τα περιβάλλει.

Όπως τόνισε ο κ.Αρβανίτης η τοπική κοινότητα Μιχαλιτσίου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία της Ενωσης Νέων Αγροτών την οποία υποστήριξε θερμά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας αποδεικνύοντας έτσι ότι ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλλει στο ξεπέρασμα πολλών από τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και αφορούν το περιβάλλον και όχι μόνο.

IMG 2199

Το ίδιο επεσήμαναν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κύριοι Μπάκας και Βάσσιος τονίζοντας ότι ο Σύλλογός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία της φύσης και σε κάθε ευκαιρία συμβάλλουν ενεργά στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Λεωνίδας Ραβανός από την πλευρά του προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ανέφερε ότι η αξιοποιηση τέτοιων υποδομων όπως τα παρατηρητήρια, τα οποία βρίσκονται εγκατελλειμένα τα τελευταία χρόνια, μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση του οικοτουρισμού αφού δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανίδα των λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού.

IMG 2194

Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι ενώ οι διοργανωτές φρόντισαν και για την απομάκρυνση της κομμένης βλάστησης έτσι ώστε ο χώρος να αποδοθεί καθαρός στους επισκέπτες.