Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 03:17

Ένα... κερί στη Ρώμη για την Πρέβεζα

Άνθρωποι που ξεκίνησαν από τις μακρινές τους χώρες, για μια καλύτερη ζωή στον «Παράδεισο» της Ευρώπης και η μοίρα στάθηκε αμείλικτη απέναντί τους. Άνθρωποι που έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα πατρικά τους σπίτια, στη «γειτονιά» μας, στην Πρέβεζα.

Ένα... κερί για την Πρέβεζα, άναψε την Πέμπτη που μας πέρασε, στην Piazza Santa Maria στο Τραστέβερε της Ρώμης, στην αγρυπνία που οργάνωσε η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, με αφορμή τον τραγικό χαμό επτά ανθρώπων με καταγωγή από τις ασιατικές χώρες, που βρήκαν το θάνατο όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανετράπη 6 μίλια από την Santa Maria di Leuca, στην προσπάθειά τους να φτάσουν από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας La repubblica, μνημονεύονται η 30χρονη Χανάν, με καταγωγή από το κομμάτι του Κουρδιστάν που ανήκει στο Ιράκ και τα δύο της παιδιά ο Ντανιέλ (8 ετών) και ο Αγιούμπ (5 ετών). Οι τρεις τους βρήκαν τραγικό θάνατο ανοικτά των ακτών της Πρέβεζας στις 19 Μαϊου 2011.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες κεριά που άναψαν στη μνήμη των μεταναστών και του ταξιδιού τους, υπήρχε ένα και για την Πρέβεζα...