Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 01:59

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για αδήλωτη εργασία στο Ν. Πρέβεζας – Ελέγχθησαν 371 επιχειρήσεις

Στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2015, διενεργήθηκαν στα πλαίσια του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «AΡΤΕΜΙΣ» έλεγχοι σε 36.007 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Νομό Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 371 επιχειρήσεις (1943 οι εργαζόμενοι σε αυτές συνολικά) και οι ελεγκτές εντόπισαν 43 περιστατικά αδήλωτης εργασίας (2,21% επί του συνόλου των εργαζόμενων).

Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ και από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. είναι κυρίως δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας , ενώ αυτοί που διενεργούνται από κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης Ε.ΥΠ.Ε.Α. του Ι.Κ.Α, είναι στοχευμένοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας (εστίαση, ξενοδοχεία κ.α.).