Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 16:09

Η Πρέβεζα γεμάτη από κόσμο, τα μουσεία όμως κλειστά... - Σχεδιασμός στον... αέρα από το Υπουργείο!

Τις γιορτινές ημέρες της περιόδου του Πάσχα, η γενική εικόνα στην Πρέβεζα, αλλά και η εικόνα ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων, φανέρωσε πως αρκετός κόσμος προτίμησε την πόλη για να περάσει τις διακοπές του, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, εν όψει και του καλοκαιριού.

Συντάκτες του atpreveza, έγιναν δέκτες παραπόνων από επισκέπτες στην πόλη μας, οι οποίοι ήθελαν να δουν τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης, αλλά δεν μπορούσαν επειδή ήταν κλειστό. Μας τόνιζαν μάλιστα πως είχαν διαβάσει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία ανέφερε:

IMG 7995

«Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα το ωράριο λειτουργίας όλων των Αρχαιολογικών Χώρων, των Μουσείων και των Μνημείων του κράτους είναι το ακόλουθο:

Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015: 12.00 - 17.00
Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 : 08.00 - 15.00
Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2015: Κλειστά λόγω αργίας
Δευτέρα του Πάσχα, 13 Απριλίου 2015 : 08.00-15.00
Επίσης την Πρωτομαγιά, επίσημη αργία του κράτους, όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία του κράτους θα παραμείνουν κλειστά».

IMG 7997

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, η διαδικασία πρόσληψης 17 ατόμων (ημερησίων φυλάκων, νυχτοφυλάκων, καθαριστριών) δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, να μην επαρκεί, ώστε να μείνει ανοικτός ο χώρος.

Γίνεται ξεκάθαρο από το παραπάνω περιστατικό πως το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεν έχει «χαρτογραφήσει» με ακρίβεια την κατάσταση αναφορικά με τους αρχαιολογικούς χώρους και βγάζει ανακοινώσεις στον... αέρα.

Ας ελπίσουμε από τα μέσα Απριλίου και έπειτα να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας