Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 02:56

Απίστευτο «μπάχαλο» με τους λογαριασμούς του νερού

Παραλίγο να πάθουν... εγκεφαλικό, όσοι από τους συμπολίτες μας στη Δ.Ε. Ζαλόγγου αντίκρισαν τις τελευταίες δέκα ημέρες τον λογαριασμό του νερού και τον είδαν «παραφουσκωμένο». Όχι! Αιτία δεν ήταν απόφαση του Δημάρχου να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Αιτία είναι το «μπάχαλο» σχετικά με τα στοιχεία των καταναλωτών, που αφορούν τον πρώην Δήμο Ζαλόγγου, καθώς με τη βλάβη στο σκληρό δίσκο του συστήματος πριν από πολλούς μήνες (όταν υφίστατο ακόμη ο Καποδιστριακός Δήμος), πολύτιμα ατομικά οικονομικά στοιχεία έκαναν... φτερά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οικονομικά στοιχεία πολιτών του πρώην Δήμου Ζαλόγγου καταστράφηκαν πριν από αρκετούς μήνες. Στους καταναλωτές αρκετών χωριών της Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, έχουν έρθει έγγραφα τα οποία τους ζητούν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία ήδη έχουν πληρώσει στα ταμεία του Δήμου.

Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Ζαλόγγου, που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, απευθύνθηκαν, αρχικά στις αρμόδιες υπηρεσίες στο Δήμο Πρέβεζας και στη συνέχεια στις αντίστοιχες στο παλαιό δημαρχείο Ζαλόγγου, χωρίς ωστόσο να βγάλουν... άκρη. Το μόνο που συμβούλευσαν οι υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας, τους ταλαιπωρημένους πολίτες, είναι να μην πληρώσουν τα ποσά, αλλά να περιμένουν, καθώς έχουν το δίκιο με το μέρος τους και υπάρχει νομική εκκρεμότητα. Εκφράζεται επίσης η αισιοδοξία από τους αρμοδίους, ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν σύντομα.

Το βασικό πάντως στην όλη υπόθεση, είναι να μην βρεθούν πολίτες της περιοχής μας αναγκασμένοι να πληρώσουν λογαριασμούς, για τους οποίους έχουν ήδη καταβάλλει χρήματα. Στην υπόθεση με την «εξαφάνιση» οικονομικών στοιχείων των πολιτών του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, μέσω του σκληρού δίσκου, έχει παρέμβει εισαγγελέας (μετά από αίτημα και του νυν Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη), ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιρετικά σύντομα θα προβεί σε αποκαλύψεις.

Επιπροσθέτως, λόγω του προβήματος με το λογαριασμό του νερού, αρκετοί είναι οι πολίτες που είχαν... θέμα και με τη φορολογική τους ενημερότητα.