Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 17:14

Διευθέτηση έπειτα από 37 χρόνια για το κυλικείο του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας!

Μία περίπτωση που «καθρεφτίζει» παθογένειες του ελληνικού κράτους επί δεκαετίες, αφορά αυτή του κυλικείου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, παρέδωσε έγγραφο-εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ανέφερε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 16 «Ειδικές περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών ακινήτων δημοσίου ενδιαφέροντος», στις διατάξεις του ν.4178/2013, υπάγονται οι αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης σε κτίρια και εγκαταστάσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και υποστηρικτικών σε αυτές κτιρίων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτήν,καθώς και των 0.Τ.Α.

Για τις ως άνω αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης δεν καταβάλλεται παράβολο και ενιαίο ειδικό πρόστιμο, εάν αυτά χρησιμοποιούνται για ιδιόχρηση.Εάν δεν χρησιμοποιούνται για ιδιόχρηση καταβάλλεται το παράβολο.

Για την κατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου, είχε εκδοθεί η 834/1978 οικοδομική άδεια, στο όνομα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην οικοδομική άδεια, δεν περιλαμβανόταν ο χώρος του κυλικείου, το οποίο κατασκευάσθηκε αργότερα.

Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την υπαγωγή στον ν.4178/2013 του κτιρίου του κυλικείου που βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας».

Έπειτα από 37 χρόνια λοιπόν το κυλικείο θα διευθετηθεί (ομόφωνα ενέκρινε την υπαγωγή το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας), με το νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza- θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος και σε άλλες περιπτώσεις στους Δήμους του Ν. Πρέβεζας.

 

 

Π.Τ.