Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 23:16

Πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου σε μαθητές του Δήμου Ζηρού

Τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, ηλικίας 6 έως 14 ετών να υποβληθούν σε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους με σκοπό την καταγραφή και έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που σχετίζονται με τα δόντια και την στοματική τους κοιλότητα, δίνει ο Δήμος Ζηρού, μέσω ειδικού προγράμματος που υλοποιεί η Α' βάθμια σχολική επιτροπή σε συνεργασία με τους οδοντιάτρους του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, τους οποίους και ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

Στο πλαίσιο των δωρεάν οδοντιατρικών εξετάσεων στους μαθητές γίνεται:

α. Καταγραφή προβλημάτων στοματικής κοιλότητας

β. Καθαρισμός πλακών

γ. Φθορίωση δοντιών

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκίνησε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας και θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία αλλά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα θα συνεχιστεί για όσο διάστημα υπολείπεται στην τρέχουσα σχολική περίοδο, τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και την ερχόμενη σχολική χρονιά. (σ.σ. Προσεχώς θα μοιραστεί σχετικό ενημερωτικό υλικό). Τα 260 παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, με την συνοδεία δασκάλου, τμηματικά, επισκέπτονται καθημερινά το Κ.Υ. της πόλης όπου και υποβάλλονται στον σχετικό έλεγχο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την υποχρέωση να συνοδεύσουν τα παιδιά στις εξετάσεις θα αναλάβουν οι γονείς τους, έπειτα από συνεννόηση με τους οδοντιάτρους του Κ.Υ. Φιλιππιάδας και δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας, το οποίο άρχισε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας» σημείωσε η πρόεδρος της Α' βάθμιας Σχολικής επιτροπής, δημοτική σύμβουλος κα Γάλλιου Μαρία. Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθάει τους μαθητές και τους γονείς τους να διαγνώσουν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, ούτως ώστε να τα διορθώσουν και να προστατευθούν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους οδοντιάτρους του Κ.Υ. Φιλιππιάδος κα Οικονόμου Άννα και κ. Κοσμά Ηλία, για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες για τη συνεργασία».