Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 01:42

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έγγραφο του Δήμου Πρέβεζας για τη μεταφορά σε αυτόν των εργαζομένων της ΝΕΔΗΚΕΠ

«Δηλώνεται πως υπάρχει η πολιτική βούληση του δημοτικού συμβουλίου για μεταφορά όλων των εργαζομένων της ΝΕΔΗΚΕΠ στο Δήμο Πρέβεζας και θα υπάρξει επιτροπή που θα εξετάσει μαζί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου το κατά πόσο είναι νόμιμο και εφικτό, διασφαλίζοντας παράλληλα την εργασία όλων». Αυτό ανέφερε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου (διαβάστε ΕΔΩ) και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, το πρώτο βήμα από πλευράς Δήμου έχει ήδη γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, έστειλε έγγραφο προς κάθε αρμόδιο με το οποίο ζητά να μάθει πως μπορεί να γίνει η μεταφορά και αν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στη ΝΕΔΗΚΕΠ.

Εν αναμονή της απάντησης αξίζει να σημειώσουμε το πρόσφατο ρεπορτάζ του atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ), από το οποίο προκύπτει πως υπάρχει ζήτημα με το μέλλον των εργαζομένων σε αυτά τα προγράμματα («Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ κ.α.), λόγω του «κενού» ανάμεσα στο παλαιό και το νέο ΕΣΠΑ.

Σχετικά ρεπορτάζ σε αρκετά κεντρικά ΜΜΕ αναφέρουν: «Χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά τις μονιμοποιήσεις του προσωπικού που εργάζεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν το αποτέλεσμα των συναντήσεων των εκπροσώπων του Σωματείου με τους αναπληρωτές υπουργούς, Δημήτρη Στρατούλη, Γιώργο Κατρούγκαλο και Θεανώ Φωτίου. Όπως καταγγέλουν μάλιστα οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα, έγιναν «μπαλάκι» μεταξύ των υπουργείων έως ότου αποφασισθεί ποιος φορέας είναι αρμόδιος για την λειτουργία του Προγράμματος.

«Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν καταπέλτης. Οι συνάδελφοί μας διά στόματος τριών υπουργών που μέχρι χθες δεσμεύονταν πολιτικά για την θεσμοθέτηση του Βοήθεια στο Σπίτι και την μονιμοποίηση του προσωπικού, άκουσαν ότι: ’’είναι αντισυνταγματικό να γίνουμε αορίστου χρόνου αλλά είναι και αντισυνταγματικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως ορισμένου χρόνου’’. Δηλαδή απολυόμαστε», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου που το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν τις επαφές στα υπουργεία».

Όλα αυτά ενισχύουν την ανασφάλεια των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza με τον Αντιδήμαρχο επί των οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας, Λάζαρο Πιπιλίδη, μας ανέφερε πως για το Δήμο η ΝΕΔΗΚΕΠ και οι εργαζόμενοι είναι «δικά της παιδιά» και θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Παράλληλα, ο κ. Πιπιλίδης μας τόνισε πως ακόμη δεν έχουν δοθεί κάποια χρήματα από τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ επισήμανε πως δεν έχει καμία ενημέρωση, για το αν υπάρχει πρόβλημα με το «κενό» στο ΕΣΠΑ.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας