Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 13:43

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης "γιόρτασε" τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Περίπου 140 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

mouseio2a

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΓΩΝ, στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων πραγματοποίησε δύο προβολές της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο "Οι Ειδικοί της Αρχαιολογίας" στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ ακολούθησε ξενάγηση με τις αρχαιολόγους- μουσειολόγους κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα και συζήτηση με τα παιδιά.

mouseio3

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, να γνωρίσουν ποιοί επιστημονικοί κλάδοι της αρχαιολογίας (αρχαιολόγος, τοπογράφος, συντηρητής, κτηνίατρος-αρχαιοζωολόγος, δασολόγος, χημικός άνθρακα, ιατρός ανθρωπολόγος, ιστορικός τέχνης κεραμικής, γεωμορφολόγος, παλυνολόγος για τη μελέτη κυρίως της γύρης κ.λπ.) χρειάζεται να συνεργαστούν σε μια ανασκαφή, ώστε τα στοιχεία της να ερμηνευθούν σωστά, στοιχεία που οι περισσότεροι θεωρούν ως ανεξιχνίαστα ή χωρίς σημασία.

Να σημειώσουμε πως η Είσοδος στο Μουσείο την ημέρα Εορτασμού της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων –Δευτέρα 18 Μαΐου 2015- θα είναι ελεύθερη για όλους.