Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 14:17

Σε «ομηρία» οι εργαζόμενοι στο Άκτιο-Αμβρακία – Στάση πληρωμών και παύση εργασιών

Το δικό τους «Γολγοθά» συνεχίζουν να διανύουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στο Άκτιο-Αμβρακία, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, την ώρα που το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή και τα Υπουργεία. Το atpreveza.gr έχει αναφερθεί πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν με αναλυτικό ρεπορτάζ στο θέμα, παρουσιάζοντας παράλληλα και το πόρισμα Σκουρλέτη.

Στις 7 Μαϊου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος –σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αιχμή» - ήταν έξαλλος με την εταιρεία που ζητά μάλιστα και επιπλέον 5 εκατομ. ευρώ, την ώρα που ενδεχομένως να κηρυχθεί έκπτωτη.

Στο μεταξύ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σε Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, αναφέρει:

«Παύση εργασιών έχει κηρυχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο έργο Άκτιο - Αμβρακία. Το έργο ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο οδικός άξονας στην κυκλοφορία το 2013. Δύο χρόνια μετά, τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται διακόσιες περίπου οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο.       

Σε συνάντηση επί του θέματος, που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπιρτζή, στις 7/5/2015, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τη λύση του ζητήματος από την κυβέρνηση αφορούν λύσεις που, και ανέφικτες και χρονοβόρες πρόκειται να είναι. Συγκεκριμένα, ακόμα κι αν η Κοινοπραξία κηρυχθεί έκπτωτη, οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να αναλάβει νέος ανάδοχος θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκ νέου και επ΄ αόριστον διακοπή των εργασιών.

Δεδομένης της κατάστασης, και λαμβάνοντας υπόψη ότι, και οι τέσσερις εργολαβίες ανήκουν στον ίδιο ανάδοχο, ο υπουργός ερωτάται:

- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να πληρωθούν άμεσα  ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο έργο, καίριας σημασίας προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η  περιοχή ένα σοβαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο;».