Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 18:50

Η... δύσκολη διαπραγμάτευση και ο εκνευρισμός του Δημάρχου Πρέβεζας

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και θέματα για συντήρηση οχημάτων Δ.Ε. Πρέβεζας, Λούρου, Ζαλόγγου και προμήθεια ανταλλακτικών, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας, κ. Καζούκας, ανέφερε πως οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι και κατά συνέπεια προχωρούν στην απευθείας ανάθεση. Εκτυλίχθηκε τότε η παρακάτω στιχομυθία:

Κλάπας: "Ερώτηση για τη διαπραγμάτευση. Εκτός από αυτόν που καταλήξαμε, μιλήσαμε και με άλλους;"

Σαραμπασίνας: "Με πολλούς..."

Κλάπας: "Ποιοι είναι;"

Σαραμπασίνας: "Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις..."

Κλάπας: "Διαπραγμάτευση είναι στέλνω επιστολή στον Α,Β,Γ,Δ... Σημαίνει χαρτούρα... Αυτό είναι διαπραγμάτευση. Απευθείας ανάθεση είναι πήγα και το δίνω σε αυτόν..."

Συμφώνησαν μάλιστα και οι κ.κ. Κωστούλας και Νόβας με τον κ. Κλάπα, την ώρα που ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης εκνευρίστηκε και αναφερόμενος στην εισήγηση είπε: «Γράφει ο καθένας την ιστορία της ζωής του...».

Ο κ. Μπαϊλης μάλιστα δύσκολα μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και απευθυνόμενος στον κ. Καζούκα του τόνισε: «Τίμια και σταράτα: Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία;», με τον υπάλληλο να απαντά: «Έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες».

Παρ' όλα αυτά από την αντιπολίτευση επέμειναν πως παρακάμφθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρεται στο πλαίσιο ενεργειών σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ υπήρχε και αυτό ως επιλογή, πριν από την απευθείας ανάθεση.

Αμέσως μετά συζητήθηκε το θέμα: «Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης (απευθείας ανάθεσης) της προμήθειας καυσίμων Κίνησης – Θέρμανσης , για τις ανάγκες του Δήμου Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων έτους 2015», με τον κ. Κλάπα, αλλά και τον κ. Νόβα να τονίζουν: «Εδώ γιατί κάνουμε πρώτα διαπραγμάτευση;».

 

 

Δ.Π. - Π.Τ.