Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 16:55

Ηλικιωμένη τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην παραλία Βράχου/Λούτσας – Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, το μεσημέρι της Τρίτης, στην παραλία Βράχου/Λούτσας, ηλικιωμένη γυναίκα (οι πληροφορίες προσδιορίζουν την ηλικία της κοντά στα 70 έτη), έχασε τη ζωή της, ενώ έκανε το μπάνιο της.

Η άτυχη τουρίστρια με καταγωγή από την ΠΓΔΜ, έκανε τις διακοπές της στην Ελλάδα και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις της. Άλλοι λουόμενοι προσέτρεξαν σε βοήθειά της και ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν στο σημείο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πρέβεζας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός της θα μεταφερθεί στο ΠΝ Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή.

Την προανάκριση ενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

 

Μείζον το θέμα των ναυαγοσωστών

 

Ενδεχομένως να μην έχει σχέση με το παραπάνω περιστατικό, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τα σχετικά έγγραφα των Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, ώστε οι Δήμοι Πρέβεζας και Πάργας να έχουν ολοκληρώσει τις ενέργειες για την εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες τους, μέχρι την 1η Ιουνίου, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Ο Δήμος Πρέβεζας στις 18 Μαϊου προχώρησε στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, ενώ ο Δήμος Πάργας προχώρησε στην ανάθεση, μέσω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 22 Μαϊου και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο για υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο δεν πρόλαβαν να είναι άπαντες έτοιμοι την 1η Ιουνίου.

Ελπίζουμε για την ασφάλεια των παραλιών μας να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι διαδικασίες.