Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 20:32

Εταιρεία-κολοσσός στον κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών σε δικαστική διαμάχη με το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Στις 10-06-2015 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, θα βρεθούν αντιμέτωποι το ΓΝ Πρέβεζας και η εταιρεία ROCHE DIAGNOSTICS HELLAS AE, που είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός στον κλάδο των Φαρμάκων και Διαγνωστικών.

Η υπόθεση αφορά την από 27-12-2012 αίτηση ακύρωσης της ROCHE DIAGNOSTICS HELLAS AE, των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, που αφορούσαν διαγωνισμό προμήθειας υλικών/υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δικαιωθεί δικαστικά πρωτόδικα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ωστόσο η εταιρεία επιμένει.

Πριν από κάποια χρόνια πάντως η εταιρεία -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- πρωταγωνίστησε σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που ενείχε σωρεία παρανομιών, σε τέσσερα από τα εννέα κέντρα της χώρας στα οποία διενεργείται ο μοριακός έλεγχος του αίματος. Ένα έργο μαμούθ, ύψους 70 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια.

Όπως είχε αποκαλύψει ο «Κόσμος του Επενδυτή» (διαβάστε ΕΔΩ), στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των εν λόγω νοσοκομείων εμφανίζονταν να εργάζονται παρανόμως τεχνικοί της αναδόχου ένωσης εταιρειών, η οποία παρανόμως επίσης πλήρωνε υπαλλήλους των νοσοκομείων για την παροχή υπηρεσιών, και μάλιστα εν γνώσει των διοικήσεων τους!

 

Π.Τ.