Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 01:27

Ενέργειες για την ανάπτυξη αγροτουρισμού στο δήμο Πρέβεζας

Η δυνατότητα ανάπτυξης μορφών αγροτουρισμού στην περιοχή του δήμου Πρέβεζας βρέθηκε στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου.

IMG 9448

Μπορεί η ανταπόκριση του κόσμου να ήταν μικρή, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους διοργανωτές, οι οποίοι στάθηκαν στις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού αλλά και στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί όποιος θελήσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν.

IMG 9456

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Βαγγέλης Συγκούνας άνοιξε την Ημερίδα σημειώνοντας πως ο αγροτουρισμός προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών και εξέφρασε τη θέληση του δήμου να υπάρξει στενή συνεργασία με την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Ήρθαμε σε επαφή με την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου πριν από ένα μήνα περίπου, μιλήσαμε και είναι κοινή η θέληση και του δήμου Πρέβεζας και της Ένωσης η συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε και να αναπτύξουμε δραστηριότητες οι οποίες θα έλεγα «κουμπώνουν» πάρα πολύ καλά με το φυσικό περιβάλλον και την ανθρωπομορφία της περιοχής. Νομίζω ότι ο αγροτουρισμός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα στο κομμάτι του τουρισμού όπου θα πρέπει να πάμε σε πιο ήπιες μορφές και να αποφύγουμε τη μαζικοποίηση του τουρισμού. Πρέπει να πάμε σε πιο ποιοτικές μορφές οι οποίες και να μπορούν να είναι υλοποιήσιμες» τόνισε ο κ. Συγκούνας, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου κ. Ναπολέων Ζάγκλης ο οποίος ανέλυσε τις μορφές, τους σκοπούς αλλά και τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό.

IMG 9463

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.