Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:40

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα; - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Νέα νοσοκομείο Πρέβεζας! «Κεφάλαιο» για το οποίο χύθηκαν τόνοι μελάνι, σημειώθηκαν σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε βουλευτές, εφημερίδες κ.ο.κ., αλλά μάλλον επρόκειτο για «παλάτι στην άμμο».

Έτσι για την ιστορία, προηγήθηκε η δέσμευση του τότε κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη (διαβάστε ΕΔΩ), η δέσμευση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η συγκαταβατική δήλωση του Κώστα Μπάρκα (τότε στην αντιπολίτευση) πως εφόσον γίνει νέο νοσοκομείο με δημόσιες επενδύσεις θα το στηρίξει, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Όλα αυτά ωραία! Αλλά πόσο εφικτό είναι ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όταν στο ταμείο δεν υπάρχει... μία;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, υπήρξε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα στο Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, καθώς πρέπει να υπογραφεί για το οικόπεδο που θα παραχωρηθεί για το νέο νοσοκομείο στο Μύτικα, μία μονομερής σύμβαση ανάμεσα στο Δήμαρχο και το Υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαϊλης μίλησε και τηλεφωνικά με τον κ. Κουρουμπλή και εξέλαβε ως συμπέρασμα πως μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, νέο δημόσιο νοσοκομείο στην Πρέβεζα στην παρούσα φάση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας διαμήνυσε πως δεν είναι από εκείνους που πιστεύουν πως... "κάθε πόλη και χωριό και Νοσοκομείο", ωστόσο τόνισε πως με την υπάρχουσα κατάσταση είναι πολύ άδικο τη στιγμή που γίνεται στη Λευκάδα νέο Νοσοκομείο, ένας Νομός σαν την Πρέβεζα να μένει «εκτός χάρτη» και με ένα ήδη υπάρχον νοσοκομείο με τεράστια προβλήματα και πως ο ίδιος θα δώσει «μάχη» με την τοπική κοινωνία για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Είπε επίσης πως ο Δήμος Πρέβεζας έχει κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο.

Πρόσθεσε μάλιστα στον Υπουργό πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση μέσω ΕΣΠΑ για να γίνει το νέο Νοσοκομείο, έστω κι αν το νέο ΕΣΠΑ δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση νέων νοσοκομείων.

Επιπροσθέτως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, ήδη στη συνάντηση για την Υγεία που είχε γίνει στα Ιωάννινα και δεν είχε προσκληθεί μάλιστα και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ), είχαν γίνει οι πρώτες νύξεις πως νέο νοσοκομείο με δημόσιες επενδύσεις μέχρι να μπει η χώρα σε διαφορετική τροχιά δε θα υπάρξει και πως στόχος είναι σε πρώτη φάση να σωθεί το υπάρχον νοσοκομείο.

Δυστυχώς το ενδεχόμενο ενός νέου δημόσιου νοσοκομείου με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή «φύκια με μεταξωτές κορδέλες». Μακάρι για την πόλη να διαψευστούμε όλοι μας...

 

 

 

Δ.Π.-Π.Τ.