Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 17:12

Γενικό γραμματέα για την υποστήριξή του προσλαμβάνει ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του προσφέρει η «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», καθώς και οι διατάξεις του Ν.3854/2007, θα προσλάβει γενικό γραμματέα για την υποστήριξή του στα διοικητικά του καθήκοντα.

Η προθεσμία για τους ενδιαφερομένους, ώστε να παραδώσουν τα βιογραφικά τους στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας είναι μόλις 5 ημέρες (!), πράγμα που αφήνει έντονα να εννοηθεί πως όπως και στην περίπτωση των ειδικών συνεργατών, των οποίων τα ονόματα είχαν διαρρεύσει πολύ πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο «εκλεκτός» για τη θέση έχει βρεθεί.

Να πούμε σε αυτό το σημείο -προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας- πως ο «Καλλικράτης» είναι έτσι δομημένος και με τέτοιες δικλείδες, ώστε η επιλογή τέτοιου είδους συνεργατών (γενικός γραμματέας, ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες κ.α.), να αποτελεί προσωπική κίνηση του κάθε Δημάρχου με πρόσωπα τα οποία επιλέγει ο ίδιος.

Απλώς υπάρχει μία διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί.

Προκύπτει πως δεν τίθεται μη σύννομο ζήτημα, ωστόσο «βγάζει μάτια» το γεγονός πως έχουν οι ενδιαφερόμενοι μόνο πέντε ημέρες στη διάθεσή τους για να καταθέσουν βιογραφικά και τα προσόντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, το... φαβορί για τη θέση του Γενικού γραμματέα, είναι πρώην στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Δήμους των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

Παράλληλα μένει να γίνουν γνωστοί και δημόσια οι λόγοι για τους οποίους προχωρά ο κ. Μπαϊλης σε αυτή την κίνηση. Καλύτερος συντονισμός του έργου του Δημάρχου; Πολιτική κίνηση εντός του συνδυασμού του; Διάθεση στήριξης του ιδίου;

Όπως και να έχει αναμένονται με ενδιαφέρον και οι επίσημες ανακοινώσεις!

 

 

Π.Τ.