Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 03:11

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στην Πρέβεζα

Η δημιουργία ενός κοινωνικού φαρμακείου στην Πρέβεζα είναι ο επόμενος στόχος των μελών του Κοινωνικού Ιατρείου Πρέβεζας, τα οποία χθες είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη.

Αντιπροσωπεία του κοινωνικού Ιατρείου συναντήθηκε με τους δύο αιρετούς προκειμένου να τους ενημερώσει και να συζητήσει μαζί τους την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, μια δράση που ουσιαστικά θα συμπληρώσει την προσφορά σε άτομα του Δήμου που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο κοινωνικό ιατρείο προσφέρονται και φάρμακα ωστόσο οι εθελοντές που το λειτουργούν επιθυμούν να λειτουργήσουν την προσπάθεια πιο οργανωμένα δημιουργώντας και κοινωνικό φαρμακείο.

Για αυτή τους την πρωτοβουλία ενημέρωσαν τους κυρίους Ιωάννου και Μπαΐλη υπογραμμίζοντάς τους και την ανάγκη εξεύρεσης ενός κατάλληλου χώρου ο οποίος θα στεγάσει και τις δύο δραστηριότητες.

Οι δύο αιρετοί εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές σε μια περίοδο μάλιστα όπου η πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται μια δύσκολη υπόθεση για όλο και περισσότερους πολίτες.

Μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ενίσχυση του ιατρείου και του φαρμακείου ενώ η ομάδα που όλο αυτό το διάστημα αφιερώνει όλο σχεδον τον ελεύθερο χρόνο της για την υποστήριξη των συνανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας δηλώνει αποφασισμένη να δράσει ακόμη πιο δυναμικά αναγνωρίζοντας ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αυξηθεί και θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες.