Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 03:02

Στη δημιουργία δικτύου Χορωδιακών Φεστιβάλ πρωτοστατεί η Χορωδία "Αρμονία"-Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 33ο Δ.Χ.Φ.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία του 33ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας που διοργάνωσε η Χορωδία «Αρμονία», η οποία όπως φαίνεται φέτος έβαλε τις βάσεις προκειμένου το Φεστιβάλ να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

fest3

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η «Αρμονία» φιλοξένησε στην Πρέβεζα τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής και Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννη Ανδρέου ο οποίος έμεινε ενθουσιασμένος από το επίπεδο του Φεστιβάλ αλλά και από την άρτια διοργάνωση.

andreou

Με πρωτοβουλία της Χορωδίας «Αρμονία» πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των διεθνών χορωδιακών φεστιβάλ της χώρας (Θεσσαλονίκης, Ναυπλίου, Καρδίτσας κ.α.) παρουσία του κ. Ανδρέου όπου και συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για τη δημιουργία δικτύου των μεγάλων χορωδιακών διοργανώσεων της Ελλάδας.

«Ο κ. Ανδρέου μας επισήμανε ότι από το Υπουργείο Πολιτισμού πλέον δεν θα γίνονται αυτόνομες χρηματοδοτήσεις αλλά σε συλλογικές δράσεις και μας έδωσε κατεύθυνση πως θα στήσουμε αυτό το δίκτυο. Βέβαια μας είπε ότι θα πρέπει να μπουν κάποιοι όροι σε αυτούς που μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο γιατί σε ένα δίκτυο θα πρέπει να αποδεικνύεται και το έργο του στην πράξη» τόνισε στο atpreveza.gr το μέλος του Δ.Σ. της Χορωδίας κ. Κοσμάς Κορωναίος σημειώνοντας πως η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κορωναίος υπογράμμισε πως τόσο ο κ. Ανδρέου όσο και οι εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα Φεστιβάλ έμειναν κατενθουσιασμένοι από το οργανωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά και στους δεκάδες εθελοντές που έκαναν τη διαφορά για μια ακόμη χρονιά.