Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 02:02

Πεντακάθαρα τα νερά στις παραλίες του Δήμου Πρέβεζας

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά των παραλιών του δήμου Πρέβεζας σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του κράτους.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας αφορούν τα ολικά κολοβακτοριοειδή, τα κοπρανώδη κολοβακτηριοειδή και τον εντερόκκοκο και αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές τόσο από συνιστώμενο όσο και από το όριο που θέτει ο Νόμος.

psathaki

Όλες οι ακτές στις οποίες διεξήχθησαν μετρήσεις χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας αφού τα δείγματα ανά 100 ml έχουν ρυπογόνους οργανισμούς πολύ κάτω από 250( όριο για την εξαιρετική ποιότητα).

Πιο συγκεκριμένα εξαιρετικής ποιότητας νερά διαθέτουν το Ψαθάκι, ο Άγιος Θωμάς, η Βρυσούλα, τα Ιαματικά Λουτρά, η Κυανή Ακτή, ο Παντοκράτορας, το Αλωνάκι, το Καλαμίτσι, ο Μύτικας, η ακτή του Μονολιθίου καθώς και καμπινγκ "Μονολίθι", ο οικισμός Καναλίου, η Καστροσυκιά, το Λιθάρι Δέσπως στα Ριζά, ο Αγιος Γεώργιος Λυγιάς και ο Βράχος.

Να σημειώσουμε πως όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από ακτές του Νομού Πρέβεζας πληρούν τα πρότυπα ποιότητας νερών κολύμβησης της ισχύουσας νομοθεσίας, ως προς τις παραμέτρους που εξετάστηκαν και αντιστοιχούν σε δείγματα θαλασσινού νερού εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Χημικής υπηρεσίας Ιωαννίνων όπου έγιναν οι αναλύσεις.