Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 17:57

Αυξημένες οι διεθνείς αφίξεις στο Άκτιο για τον Ιούνιο – Πρόβλημα υπάρχει με τους Έλληνες τουρίστες

Παρά την αναστάτωση λόγω δημοψηφίσματος, το αεροδρόμιο του Ακτίου δέχθηκε κατά 4,7% περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό το μήνα Ιούνιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των βασικότερων αεροδρομίων της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +6,7% στο σύνολο της χώρας (ή +1% αν δεν υπολογιστεί η Αθήνα), όσον αφορά στις αφίξεις.

Εκείνοι που ακυρώνουν μαζικά τις κρατήσεις τους είναι οι Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι μένουν «παγωμένοι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, όσον αφορά στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για τους προσεχείς μήνες, μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε αρχικά μια απότομη μείωση 30%-40% η οποία τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να σταθεροποιείται περί το -20%. Η μείωση αυτή, εφόσον δεν ανατραπεί, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αφίξεις του επόμενου τριμήνου.

«Επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι εφόσον υπογραφεί άμεσα συμφωνία, ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος να αναστρέψει την κατάσταση, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να στηρίξει αποφασιστικά την απασχόληση και την οικονομία της χώρας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, ενώ οι διεθνείς αφίξεις του Ιουλίου θα φανερώσουν με σχετική ακρίβεια το κατά πόσο επηρεάστηκε ο τουρισμός της περιοχής μας, από τις πολιτικές εξελίξεις.