Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 02:30

Προχωράει η αναπτυξιακή σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ» των φορέων της Πρέβεζας

Στα χαρακτηριστικά του πρωτογενούς τομέα, καθώς και του τουριστικού προϊόντος της Πρέβεζας θα στηριχθεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ», η οποία θα ενισχύσει με διάφορους τρόπους 100 ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το www.atpreveza.gr σας είχε ενημερώσει από τις 11 Απριλίου (σχετικό ρεπορτάζ εδώ) για τη θετική «ψήφο» που πήρε η εν λόγω αναπτυξιακή σύμπραξη των φορέων της Π.Ε. Πρέβεζας, στην αξιολόγηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η σύμπραξη αποτελείται από το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, την ΕΤΑΝΑΜ, τους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας, το ΚΕΚ- ΙΝΕ ΓΣΕΕ και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Δίνοντας έμφαση στις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, οι συμπράττοντες φορείς θα στηρίξουν μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια και τέλος ανθρώπους με αναπηρία, όπως αναφέρει και το "Έθνος" σε δημοσίευμά του. Μερικές από τις δράσεις των φορέων θα είναι η δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας, διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων και υποστήριξη μονάδων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και τοποθέτηση ωφελουμένων σε επιχειρήσεις της περιοχής.